فهرست مطالب

روانشناسی تحلیلی شناختی - پیاپی 51 (زمستان 1401)

فصلنامه روانشناسی تحلیلی شناختی
پیاپی 51 (زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ترکان مجیدی افشار، علی شاکر دولق* صفحات 1-14
    هدف

    این پژوهش بررسی نقش مسایل دوران نوجوانی، نارضایتی از تصویر بدنی و دلبستگی به والدین و همسالان در پیش بینی اضطراب اجتماعی دختران نوجوان می باشد.

    روش

    پژوهش حاضر از نوع همبستگی بود. 106 نفر از دانش آموزان دختر مقطع متوسطه دوم شهرستان ارومیه که در نیمسال دوم 1398-1399 مشغول به تحصیل بودند. به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و مقیاس دلبستگی به والدین و همسالان، پرسشنامه های نگرانی از تصویر بدنی، مقیاس ارزیابی مسایل دوران نوجوانی و مقیاس اضطراب اجتماعی جرابک را تکمیل کردند. داده ها با استفاده از روش آماری همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که مسایل دوران نوجوانی(74/0-65/0r=)،دلبستگی به والدین و همسالان(52/0-/35/0-r=)و نارضایتی از تصویر بدن (75/0-45/0r=) با اضطراب اجتماعی دختران همبستگی مثبت و معنادار داشتند (01/0>p). همچنین یافته های رگرسیون نشان داد که مشکلات مدرسه بیشترین (621/0=Beta)پیش بینی را دارد. مسایل دوستی از زیر مقیاس های مسایل دوران نوجوانی (012/0=Beta) نمی تواند به صورت معنا دار اضطراب اجتماعی را پیش بینی کند.

    نتیجه گیری

    در نتیجه می توان گفت که اضطراب اجتماعی در دختران به طور معنادار متاثر از مسایل دوران نوجوانی، دلبستگی به والدین و همسالان و نارضایتی از تصویر بدنی می باشد.

    کلیدواژگان: مسایل دوران نوجوانی، نارضایتی از تصویر بدنی، دلبستگی به والدین و همسالان، اختلال اضطراب اجتماعی
  • لعیا جعفری، حسین بیگدلی*، فاطمه خرمیان صفحات 15-32
    هدف

      پژوهش حاضربا هدف بررسی رابطه خودتنظیمی (شناختی و فراشناختی) و اهمال کاری تحصیلی با سازگاری با هدف در بین دانشجویان انجام شد.

    روش

    پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال در سال تحصیلی 1389-1399 بودند. تعداد افراد نمونه 465 نفر که با روش نمونه گیری غیرتصادفی در دسترس انتخاب شدند. بدین صورت که پرسشنامه ها به صورت آنلاین تهیه شد و در گروه های مجازی دانشجویان دانشگاه توزیع شد. ابزار پژوهش شامل  مقیاس سازگاری با هدف ورسک و همکاران، پرسشنامه خودتنظیمی بوفارد و همکاران و مقیاس اهمال کاری تحصیلی سولومون و راثبلوم بودند. در این پژوهش در جهت آزمون فرضیه ها از آزمون همبستگی گشتاوری پیرسون و آزمون تحلیل رگرسیون چندگانه استفاده شد.

    یافته ها

    . نتایج تحلیل داده ها نشان داد که سازگاری با هدف دانشجویان با خودتنظیمی (راهبردهای شناختی و فراشناختی) رابطه مثبت معنادار و با اهمال کاری رابطه منفی معنادار دارد. علاوه بر آن نتایج آزمون تحلیل رگرسیون چندگانه به صورت همزمان نیز نشان داد، خود تنظیمی شناختی با ضریب بتای 195/. و خود تنظیمی فراشناختی با ضریب بتای 213/. در سطح معنا داری 001/0>P به صورت مثبت رابطه معناداری با سازگاری با هدف دارند، اما سهم عامل‎های آماده شدن برای امتحانات با ضریب بتای 41./.-و آماده شدن برای تکلیف با ضریب بتای 14./.- و آماده شدن برای مقاله های پایان ترم50./.- در سطح معناداری  001/0>P بصورت منفی پیش بینی کننده معناداری برای سازگاری با هدف دانشجویان هستند. که توانایی تبیین 17 درصد از واریانس سازگاری با هدف دانشجویان را دارد.

    نتیجه گیری

    این یافته ها فرضیه پژوهش مبنی بر این که بین خودتنظیمی (شناختی و فراشناختی) و اهمال کاری تحصیلی با سازگاری با هدف رابطه وجود دارد، را مورد تایید قرار دادند.

  • زهره لطیفی*، شراره ضرابی، فاطمه سادات طباطبایی نژاد، محمد زارع نیستانک صفحات 33-49
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش خود شفابخشی  برکیفیت زندگی (بهزیستی- رضایت)، تصویر بدن و تحمل پریشانی افراد مبتلا  به اختلال پرخوری عصبی انجام گرفت.

    روش

    این پژوهش نیمه آزمایشی با گروه های آزمایش، گروه گواه و طرح پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری بود. جامعه آماری شامل تمامی زنان مبتلا به پرخوری عصبی مراجعه کننده به متخصصان و مراکز درمانی شهر اصفهان در سال 1398 بودند که 30 نفر به روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند و به صورت تصادفی در گروه آزمایش و گواه قرار داده شدند. ابزار گردآوری دادها پرسش نامه تحمل پریشانی سیمونز و گاهر (2005)، کیفیت زندگی- فرم کوتاه (WHOQOL-BREF) و پرسش نامه ترس از تصویر بدنی لیتلتون و همکاران (2005)  بود. گروه آزمایش 12 جلسه تحت آموزش خودشفابخشی قرار گرفتند ولی گروه گواه آموزشی دریافت نکرد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون کوواریانس چند متغیری استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که آموزش خودشفابخشی بر افزایش کیفیت زندگی افراد مبتلا به اختلال پرخوری تاثیر معنی داری دارد (05/0=P). بعلاوه، آموزش خودشفابخشی بر افزایش کیفیت زندگی افراد مبتلا به اختلال پرخوری تاثیر معنی داری دارد (05/0=P). همچنین آموزش خودشفابخشی بر افزایش تحمل پریشانی افراد مبتلا به اختلال پرخوری تاثیر معنی داری دارد(05/0=P).

    نتیجه گیری

    با توجه به این پژوهش می توان از آموزش خودشفابخشی برای افزایش تحمل پریشانی، افزایش کیفیت زندگی (بهزیستی- رضایت) و کاهش ترس از تصویر بدنی زنان مبتلا اختلال پرخوری عصبی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: خودشفابخشی، کیفیت زندگی، تصویر بدن، پرخوری عصبی، تحمل پریشانی
  • زهره کیخسروی بیگ زاده، شیدا سوداگر*، فرهاد جمهری، مریم بهرامی هیدجی صفحات 50-66
    هدف

    این پژوهش  با هدف بررسی تاثیر حمایت اجتماعی ادراک شده بر سازگاری با بیماری با نقش میانجی تاب آوری و رضایت زناشویی در زنان نابارور می باشد.                            

    روش

    روش پژوهش توصیفی، از نوع هبستگی بود که با استفاده از روش مدل یابی معادلات ساختاری انجام شد. جامعه آماری شامل همه زنان نابارور مراجعه کننده به مراکز ناباروری شهر تهران بودند که برای اولین بار مراجعه کرده بودند. با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس تعداد225 نفر انتخاب گردید. ابزارهای سنجش شامل مقیاس های حمایت اجتماعی ادراک شده (زیمت و همکاران،1988)، تاب آوری (کانر و دیویدسون،2003) و سازگاری با بیماری (بشارت،1380) و  پرسشنامه سنجش رضایت زناشویی (اولسون و اولسون،1991) بود.        

    یافته ها

    نتایج نشان داد که حمایت اجتماعی ادراک شده اثر مستقیم و معنادار بر تاب آوری (0001/0P= و 49/0=β)  و رضایت زناشویی (002/0P= و 22/0=β) دارد. علاوه بر این، تاب آوری (0001/0P= و 44/0=β) و رضایت زناشویی (0001/0P= و 33/0=β)  به صورت مستقیم و معنی دار بر سازگاری با بیماری اثر داشتند. در نهایت نتایج بیانگر این بود که تاب آوری(01/0P= و 11/0=β)  و رضایت زناشویی (03/0P= و 09/0=β) نقش واسطه ای بین حمایت اجتماعی ادراک شده و سازگاری با ناباروری در زنان نابارور ایفا کنند.                     

    نتیجه گیری

    پژوهش حاضر نشان داد که حمایت اجتماعی می تواند پیش بین مناسبی برای سازگاری با نایاروری از طریق خود تاب آوری و رضایت زناشویی باشد. بنابرین با افزایش این سه متغیر سازگاری با ناباروری نیز افزایش می یابد.

    کلیدواژگان: حمایت اجتماعی ادراک شده، تاب آوری، رضایت زناشویی، سازگاری با بیماری، نابارور
  • سید مجتبی عقیلی*، پرهام پذیرایی صفحات 67-78
    هدف

    در حالی که جهان در شرایط عالم گیری ویروس کرونا قرار دارد، اضطراب، استرس و ترس کل جهان را فرا گرفته و به نظر می رسد که دنیا را به بن بست رسانده است. هدف پژوهش حاضر مقایسه بهزیستی ذهنی (روانشناختی، هیجانی، اجتماعی) و اضطراب ناشی از کرونا در میان دنبال کنندگان و غیر دنبال کنندگان اخبار کووید-19 بود.

    روش

    این پژوهش از نوع تحقیقات توصیفی علی_مقایسه ای بود. نمونه شامل 384 نفر بودند که به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و در دو گروه دنبال کنندگان و غیر دنبال کنندگان اخبار کووید-19 (هر گروه 192 نفر) قرا گرفتند. ابزارهای پژوهش پرسشنامه بهزیستی ذهنی کییز و ماگیار (SWS) و اضطراب ناشی از کرونا علیزاده فرد (CDA) بود. برای تحلیل داده ها از روش تحلیل واریانس چند متغیری استفاده گردید.

    یافته ها: 

    نتایج نشان داد که میزان بهزیستی اجتماعی و روانشناختی در گروه دنبال کنندگان اخبار کرونا در مقایسه با غیر دنبال کنندگان به طور معناداری کمتر بود، و میزان اضطراب ناشی از کرونا در گروه دنبال کنندگان اخبار کرونا در مقایسه با غیر دنبال کنندگان به طور معناداری بیشتر بود.

    نتیجه گیری:

     نتایج پژوهش حاضر، حاکی از پایین بودن بهزیستی اجتماعی و روانشناختی دنبال کنندگان اخبار کرونا در مقایسه با غیر دنبال کنندگان است.

    کلیدواژگان: بهزیستی ذهنی، اضطراب ناشی از کرونا، اخبار کرونا
  • نازنین آقاحسین زرگر، مجتبی صداقتی فرد* صفحات 79-92
    هدف

    : رابطه طرح واره های ناسازگار اولیه با سازگاری زناشویی و کیفیت زندگی بود.

    روش

    از گونه مطالعات کاربردی و به لحاظ شیوه اجرا از نوع همبستگی بوده است. جامعه آماری شامل معلمین متاهل(زن و مرد) ناحیه 2 تهران بود که با روش نمونه گیری تصادفی، تعداد 120 نفر منتخب، پرسشنامه های استاندارد این تحقیق را تکمیل کردند. ابزار گردآوری داده های پژوهش، شامل پرسشنامه های طرحواره های یانگ(فرم کوتاه مدت)، سازگاری زناشویی اسنیپر(1976) و کیفیت زندگی بهداشت جهانی بود.

    یافته ها

    بیانگر آن بود که طرح واره های ناسازگاراولیه معلمین(متاهل) با شاخص های سازگاری زناشویی آنان رابطه دارد، طرحواره های ناسازگاراولیه با مقیاس های کیفیت زندگی در معلمین رابطه دارد، طرحواره های ناسازگار اولیه در زنان و مردان تفاوت معنادار دارند، کیفیت زندگی و مقیاس های آن در زنان و مردان تفاوت معنادار دارد. سازگاری و مقیاس های آن در زنان و مردان تفاوت معنادار دارد.

    نتیجه گیری

    طرح واره های ناسازگار اولیه، با سازگاری زناشویی و کیفیت زندگی آنها رابطه داشته و مقایسه نتایج حاصله با تحقیقات مشابه، همسویی برخی از این نتایج را نشان می دهد.

    کلیدواژگان: طرح واره، طرح واره های ناسازگار اولیه، کیفیت زندگی، سازگاری زناشویی
  • محمدمهدی مهرآسا*، لیلا عروتی موفق صفحات 93-103
    هدف

     پژوهش حاضر با هدف پیش بینی گرایش به خودکشی بر اساس تحمل پریشانی و حمایت اجتماعی ادراک شده در دانشجویان دانشگاه های شهر همدان طی دوران کرونا انجام شد.

    روش

    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی، از نظر زمان یک پژوهش مقطعی، از لحاظ نوع داده ها کمی و از نظر روش تحقیق، توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش را همه دانشجویان دانشگاه های شهر همدان تشکیل دادند.  نمونه ها تصادفی از نوع تصادفی طبقه ای نسبی بود. از جامعه آماری مذکور بر اساس فرمول فیدل و تاباچنیک (2007) 106 نفر انتخاب که به لحاظ احتیاط این تعداد به 120 نفر افزایش یافت. ابزار پژوهش سه مقیاس گرایش به خودکشی یک (2006)، تحمل پریشانی سیمونز و گاهر (2005) و حمایت اجتماعی ادراک شده زیمت، داهلم، زمیت و فارلی (1988) بود. برای آزمون فرضیه پژوهش ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل پژوهش از نرم افزار SPSS 25  استفاده شد.

    یافته ها

    تحلیل نتایج نشان داد حمایت اجتماعی ادراک شده پیش بینی کننده معنادار گرایش به خودکشی است. تحمل پریشانی نتوانست پیش بینی کننده معنادار گرایش به خودکشی باشد

    نتیجه گیری

    با تامین حمایت اجتماعی و افزایش توان تحمل پریشانی، گرایش به خودکشی را می توان به میزان چشمگیری کاهش داد.

    کلیدواژگان: گرایش به خودکشی، تحمل پریشانی، حمایت اجتماعی ادراک شده.دانشجویان
  • نرگس خاتون اکرم*، نعمت ستوده اصل، راهب قربانی، فرهاد ملک صفحات 104-117
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر رابطه رویدادهای استرس زا با شدت علایم بیماری در بیماران مبتلا به انسداد مزمن ریه با نقش واسطه ای ویژگی های شخصیتی بود.

    روش

    پژوهش حاضر توصیفی و از نوع مدل یابی معادلات ساختاری بود.جامعه آماری این پژوهش، شامل کلیه بیماران مبتلا به انسداد مزمن ریه بوده که در بازه 1 ساله از فروردین تا اسفند 1399 به مرکز بهداشتی درمانی بیمارستان کوثر شهرستان سمنان مراجعه کردند. تعداد 205 نفر به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند و پرسشنامه های ویژگی های شخصیتی و رویدادهای استرس زا را تکمیل کردند. در نهایت پس از جمع آوری اطلاعات، داده ها به روش های همبستگی پیرسون و مدلیابی معادلات ساختاری به کمک نرم افزارهای SPSSV19 و LISRELV8.80 تحلیل شدند..

    یافته ها

    یافته های نشان داد بین روان رنجوری و رویدادهای استرس زا با شدت بیماری رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد، این در حالی بود که سایر ویژگی های شخصیتی با شدت بیماری رابطه منفی و معنی داری داشتند (01/0>P). رویدادهای استرس زا با روان رنجوری رابطه مثبت و معنی داری داشت، در حالی که با سایر ویژگی های شخصیتی رابطه منفی و معنی داری داشت (01/0>P). همچنین نتایج نشان داد متغیر رویدادهای استرس زا به واسطه ویژگی های شخصیتی بر شدت علایم بیماری اثر غیر مستقیم (37/0) و معنی داری دارد.

    نتیجه گیری

    یافته های پژوهش بیانگر این است که متغیرهای ویژگی های شخصیتی و رویدادهای استرس زا با شدت علایم بیماری در بیماران مبتلا به انسداد مزمن ریه رابطه داشته و اثر مستقیم و غیرمستقیمی بر آن داشتند. لذا آگاهی متخصصان از این متغیرها جهت کاهش شدت علایم بیماری در افراد مبتلا به بیماری انسداد مزمن ریه می تواند کمک کننده باشد.

    کلیدواژگان: رویدادهای استرس زا، شدت علائم بیماری، ویژگی های شخصیتی، انسداد مزمن ریه
|
  • Turkan Majidi Afshar, Ali Shaker davalagh * Pages 1-14
    Aim

    The aim of this study was to investigate the role of adolescence issues, dissatisfaction with body image and attachment to parents and peers in predicting social anxiety among teenage girls.

    Method

    The present study was a correlational study. 106 female high school students in Urmia who were studying in the second half of 2016-2017 were selected by convenience sampling method and Inventory of Parent and Peer Attachment (IPPA), The Body Image Concern Inventory (BICI), The Adolescent Concerns Evaluation (ACE) and they completed the Jorabak Social Anxiety Scale. Data were analyzed using Pearson correlation and multiple regression.

    Results

    Findings showed that adolescence issues (r = 0.65-74), attachment to parents and peers (r = -0.35-0.52) and body image dissatisfaction (0.45- 75.75) R = 0) had a positive and significant correlation with social anxiety Teenage girls (p <0.01) Regression findings also showed that school issues have the highest (Beta = 0.621) prediction..

    Conclusion

    Social anxiety in Teenage girls is directly and significantly affected by adolescence issues, attachment to parents and peers and dissatisfaction with body image.

    Keywords: Adolescence issues, body image dissatisfaction, attachment to parents, peers, social anxiety disorder
  • Laia Jafari, Hossein Bigdeli *, Fatemeh Khoramian Pages 15-32
    Aim

    The aim of this study was to investigate the relationship between self-regulation (cognitive and metacognitive) and academic procrastination with goal adjustment among students.

    Method

    The research was descriptive and correlational. The statistical population of the present study included students of Islamic Azad University, North Tehran Branch in the academic year 2010-2011. The number of sample was 465 people who were selected by non-random sampling method. The questionnaires were prepared online and distributed in virtual groups of university students. The research instruments included the Versk et al. goal adjustment Scale, the self-regulatory questionnaire of Bofard et al., And the Solomon and Rothblom Academic Procrastination Scale. In this study, Pearson moment correlation test and multiple regression analysis test were used to test the hypotheses.

    Results

    . The results of data analysis showed that alignment with students' goals has a significant positive relationship with self-regulation (cognitive and metacognitive strategies) and a significant negative relationship with procrastination. In addition, the results of simultaneous multiple regression analysis test showed cognitive self-regulation with a beta coefficient of 0.195 And metacognitive self-regulation with a beta of 0.213 At the significance level, P <0.001 has a significant positive relationship with matching with the goal, But the share of factors for preparing for exams with a beta coefficient of -0.041 and preparing for a task with a beta coefficient of -0.014 and preparing for end-of-term papers -.0.50 at a significance level of P <0.001 as Negatives are significant predictors of alignment with students' goals. Which has the ability to explain 17% of the variance of alignment with students' goals.

    Conclusion

    The results of the present study can be used to identify the reasons for not achieving goals in students and use it in individual counseling or designing training courses.

    Keywords: Goal adjustment, Self-regulation, Academic procrastination
  • Zohreh Latifi *, Sharareh Zarabi, Fatemeh alsadat Tabatabaei, Mohammad Zareh Neystanak Pages 33-49
    Aim Purpose

    This study aimed to determine the effect of self-healing training on quality of life (well-beingsatisfaction), body image and tolerance of anxiety in people with bulimia nervosa.

    Method

    This study was quasiexperimental (pre-test post-test with the control group). The statistical population of the present study included all women with bulimia nervosa who were referred to specialists and medical centers in Isfahan in 1398. 30 women were selected by purposive sampling and randomly placed in experimental and control groups. Data collection tools were Simmons and Gahr (2005) Distress Tolerance Questionnaire, WHOQOLBREF Quality of Life-Short Questionnaire and Littleton et al. (2005) Fear of Body Image Questionnaire. The experimental group underwent 12 sessions of self-healing training but the group did not receive a training certificate. Multivariate analysis of covariance was used to analyze the data.

    Results

    The results showed that self-healing training has a significant effect on increasing the quality of life of people with binge eating disorder (P = 0.05). In addition, self-healing training has a significant effect on increasing the quality of life of people with binge eating disorder (P = 0.05). Also, selfhealing training has a significant effect on increasing the anxiety tolerance of people with binge eating disorder (P = 0.05).

    Conclusion

    According to this study, self-healing training can be used to increase stress tolerance, increase quality of life (welfare-satisfaction) and reduce fear of body image in women with bulimia nervosa. 

    Keywords: Self-healing, quality of life, body image, bulimia nervosa, distress tolerance
  • Zohreh Keykhosravi Big Zadeh, Sheida Sodagar *, Farhad Jomhari, Maryam Bahrami Hidaji Pages 50-66
    Aim

    the aim of This study was the impact of perceived social support on Adjustment to Illness with the mediating role of resiliency and marital satisfaction in infertile woman.

    Method

    The research method was descriptive-correlational which was done using structural equation modeling. The statistical population included all infertile women who referred to infertility treatment centers in Tehran for the first time. 225 women were selected using available sampling method. Measurement tools were Perceived Multidimensional Social Support Scale (Zimet et al., 1988), Resilience Scale (Conner and Davidson, 2003), the Enrich Marital Satisfaction Questionnaire (Olson & Olson, 1991) and Adjustment to Illness Scale (Bisharat, 2001).

    Results

    The results showed that perceived social support has a direct and significant effect on resilience (P = 0.0001 and β = 0.49) and marital satisfaction (P = 0.002 and β = 0.22). In addition, resilience (P = 0.0001 and β = 0.44) and marital satisfaction (P = 0.0001 and β = 0.33) had a direct and significant effect on Adjustment to Illness. Finally, the results showed that resilience (P = 0.01 and β = 0.11) and marital satisfaction (P = 0.03 and β = 0.09) play a mediating role between perceived social support and Adjustment to Illness in infertile women.

    Conclusion

    The results indicated that resilience and marital satisfaction play a mediating role in the relationship between perceived social support and Adjustment to Illness in infertile woman. Therefore, with the increase of these three variables, Adjustment to Illness also increases.

    Keywords: perceived social support, resilience, marital satisfaction, Adjustment to Illness, infertile
  • Seyed Mojtaba Aghili *, Parham Paziraee Pages 67-78
    Aim

    While the world is in the midst of the globalization of the Corona virus, anxiety, stress and fear pervade the whole world and seem to have brought the world to a standstill. The aim of this study was to compare mental well-being (psychological, emotional, social) and coronary anxiety among followers and non-followers of Covid-19 news.

    Method

    This study was a descriptive causal-comparative study. The sample consisted of 384 people who were selected by available sampling method and were divided into two groups of followers and non-followers of Covid-19 news (192 people in each group). The research instruments were Keys and Magyar Mental Well-Being Questionnaire (SWS) and Corona Alizadeh Fard Anxiety Disorder (CDA). Multivariate analysis of variance was used to analyze the data.

    Results

    The results showed that the rate of social and psychological well-being in the group of Corona news followers was significantly lower compared to non-followers, and the level of coronary anxiety in the group of Corona news followers was significantly higher compared to non-followers.

    Conclusion

    The results of the present study indicate that the social and psychological well-being of followers of Corona news is low compared to non-followers.

    Keywords: Mental well-being, Corona anxiety, Corona news
  • Nazanin Aghahosseinzargar, Mojtaba Sedaghati Fard * Pages 79-92
    Aim

    The relationship between early maladaptive schemas with marital adjustment and quality of life.

    Method

    Practical studies and the manner of performing the correlation. The population consisted of married teachers (male and female) Tehran area was second with 120 randomly selected standard questionnaires completed the study. Data were collected by questionnaire schemas Yang (short form), marital Aspnyr (1976) and WHO quality of life.

    Results

    The results showed that, maladaptive schemas teachers (married) compatible with the scale of their marital relationship. Maladaptive schemas associated with the scale of teachers' quality of life. Maladaptive schemas are significantly different in men and women. Its scale, quality of life and significant differences in men and women. Adapt and scale of it is significantly different in men and women.

    Conclusion

    early maladaptive schemas and marital adjustment and quality of life related to and compare the results with similar studies, the convergence of some of the results showed.

    Keywords: Schemas, Early Maladaptive schemas, Quality of life, Marital Adjustment
  • Mohammad Mahdi Mehr Asa *, Leila Orvati Movaffagh Pages 93-103
    Aim

    The aim of this study was to predict suicidal ideation based on distress tolerance and perceived social support in university students in Hamadan. The research method is descriptive-correlational.

    Method

    The statistical population of the study consisted of all students of universities in Hamadan. The random sampling method was relative random. Based on the formula of Fidel and Tabachenik (2007), 106 people were selected from the statistical population, which was increased to 120 due to caution. The research instruments were three scales of suicidal tendencies (2006), Simmons and Gahr (2005) distress tolerance and perceived social support of Zimet, Dahlem, Zemmit and Farley (1988). Pearson correlation coefficient and regression analysis were used to test the research hypothesis.

    Result

    Analysis of the results showed that perceived social support is a significant predictor of suicidal ideation. Anxiety tolerance could not be a significant predictor of suicidal ideation.

    Conclusion

    By providing social support and increasing anxiety tolerance, suicidal ideation can be significantly reduced.

    Keywords: Suicidal tendencies, Distress tolerance, Perceived social support, Students
  • Narges Khatoon Akram *, Nemat Sotodeh Asl, Raheb ghorbani, Farhad Malek Pages 104-117
    Aim

    The aim of this study was to investigate the relationship between stressful events and the severity of symptoms in patients with chronic obstructive pulmonary disease with the mediating role of personality traits..

    Method

    The present study was descriptive and structural equation modeling. The statistical population of this study included all patients with chronic obstructive pulmonary disease who referred to the health center of Kosar Hospital in Semnan for a period of 1 year from April to March 2017. A total of 205 people were selected by random sampling method and completed questionnaires of personality traits and stressful events. Finally, after data collection, the data were analyzed by Pearson correlation and structural equation modeling using SPSSV19 and LISRELV8.80 software.

    Results

    The results showed that there was a positive and significant relationship between neurosis and stressful events with the severity of the disease, while other personality traits had a negative and significant relationship with the severity of the disease (P <0.01). Stressful events had a positive and significant relationship with psychosis, while it had a negative and significant relationship with other personality traits (P<0.01). The results also showed that the variable of stressful events due to personality traits has an indirect effect (0.37) and a significant effect on the severity of symptoms.

    Conclusion

    The findings of this study indicate that the variables of personality traits and stressful events were related to the severity of symptoms in patients with chronic obstructive pulmonary disease and had a direct and indirect effect on it. Therefore, experts' knowledge of these variables can help reduce the severity of symptoms in people with chronic obstructive pulmonary disease.

    Keywords: Stressful Events, Severity of Symptoms, Personality Traits, Chronic Lung Obstruction